دانلود و خرید کتاب اسلام و مدرنیته؛ تحول یک سنت فکری فضل الرحمان ترجمه زهرا ایران‌بان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
کتاب اسلام و مدرنیته؛ تحول یک سنت فکری اثر فضل الرحمان

کتاب اسلام و مدرنیته؛ تحول یک سنت فکری

معرفی کتاب اسلام و مدرنیته؛ تحول یک سنت فکری

«اسلام و مدرنیته؛ تحول یک سنت فکری» یکی از مهم ترین تألیفات فضل‌الرحمان، محقق و متفکر پاکستانی-آمریکایی، است. این اثر که از آخرین تألیفات فضل الرحمان است، با هدف ایجاد تحول در تاریخ تفکر اسلامی نگاشته شده است. فضل‌الرحمان نواندیشی شناخته شده در عرصه بین المللی است که آثارش به زبان‌های مختلف ترجمه شده است و رویکرد نوگرایانه او به دین اسلام در زمره نظام‌مندترین رویکردها در قرن بیستم به شمار می‌آید. منظومه فکری او را بافت وحی و روح قرآن با تأکید بر مسائلی چون حقوق بشر، برابری، آزادی، اخلاق و عدالت اجتماعی تشکیل می‌دهدیکی از دلایل اهمیت یافتن ترجمه این کتاب فضل‌الرحمان آن است که نویسنده از چهره های مطرح جریان ریشه‌دار نواندیشی دینی در روزگار ماست. او نه از منظر مورخ صرف، بلکه در جایگاه تحلیلگری دقیق و با نگرشی فلسفی-تاریخی وضعیت اسلام در جوامع گوناگون اسلامی را تحلیل می‌کند و از تغییر و تحولات علوم اسلامی در طول زمان می‌گوید. ترجمه این کتاب از آن رو اهمیت دوچندان می‌یابد که فضل‌الرحمان در آن اندیشه‌ها و اقدامات اصلاحگران پیشگام و بلندآوازه‌ای همچون سید احمدخان، شبلی نعمانی، محمد عبده، محمد اقبال و ابوالاعلی مودودی را بررسی و نقد کرده است و ترجمه این اثر نگرش فضل‌الرحمان را به این معماران جهان معاصر اسلام به مخاطب می‌شناساند. فضل‌الرحمان همچنین در بخش‌هایی از کتاب به نظام آموزشی سنتی علوم اسلامی و نهاد حوزه و روحانیت در ایران شیعی توجه کرده است.

مهم‌ترین هدف فضل‌الرحمان در این کتاب حل مسئله تقابل سنت و مدرنیسم و بازاندیشی دیدگاه سنتی به اسلام است. او در این اثر به بررسی و تحلیل موضوعاتی از این قبیل توجه کرده است: شکل‌گیری تدریجی فرهنگ و تمدن اسلامی، علوم گوناگون برخاسته از متن قرآن، نظام آموزش در جوامع اسلامی، علل و عوامل بی‌رونقی این تمدن، واکنش جوامع اسلامی به تمدن غرب، انفعال مسلمانان در برابر علوم غربی و تلاش‌های نواندیشانه دینی و راه‌های برون رفت از چالش جدی سنت و مدرنیسم.

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های کتاب مقدمه آن است که فضل‌الرحمان در آن نظریه هرمنوتیکی اش مشهور به «نظریه دو حرکتی» برای تفسیر قرآن در دوره معاصر را بیان کرده است.

کنش دینی و نوسازی عقل
طاها عبدالرحمان
اندیشه عدالت
آمارتیا سن
مضامین اصلی قرآن
فضل الرحمان
افسانه های بیشتر!
سعید زیباکلام
فضیلت؛ بررسی‌های اخلاقی و معرفت‌شناختی
هتر باتلی
بحثی درباره مرجعیت و روحانیت
علامه سیدمحمدحسین طباطبایی
عقل و استدلال و عقلانیت
سعید زیباکلام
روایت ایرانی جامعه‌شناسی دین (جلد یکم: مبانی)
حسن محدثی‌گیلوایی
روشنگری دینی (۳)؛ فاجعه جهل مقدس
مصطفی محقق داماد
سیاست، اقتصاد و مسائل توسعه در سایه خشونت
محمدحسین نعیمی‌پور
اندیشه و ایمان در آزادی
محمد سروش محلاتی
سیداحمد فردید؛ زندگی‌نامه و شرح احوال و آرای انتقادی
محمد آسیابانی
سنت و مدرنیته
محمدعابد جابری
تاملی در مدرنیته ایرانی: بحثی در باره گفتمان‌های روشنفکری و سیاستِ مدرنیزاسیون در ایران
علی میرسپاسی
از وحدت تا جدایی
علی صفایی حائری
در دادگاه جهل مقدس
مصطفی محقق داماد
دین و اخلاق
محدثه واضحی‌فرد
سخن‌گفتن درباره‌ خدایی متشخص؛ رساله‌ای درباره‌ی الهیات فلسفی
وینسنت برومر
نقدی بر هرمنوتیک
علی صفایی حائری

نظرات کاربران

661113
۱۳۹۸/۰۳/۰۲

طرح جلد خیلی جالبی داره...خیلی جالب

شیدا
۱۳۹۸/۰۳/۰۱

من فقط بخشی از نمونه رو خوندم، مساعل جالبی رو به نقد گرفته، ولی ثقیل و سنگین بود نمیدونم متن بدست آمده از ترجمه روان نبود یا کلا نوشتار اولیه پیچیده و سنگین بوده شایدم من تمرکز کافی نداشتم، سخت

- بیشتر
احسان شیرکوهی
۱۳۹۸/۰۳/۰۲

از پیش گفتار ترجمه فارسی: «مهمترین هدف فضل الرحمان در کتاب اسلام و مدرنیته حل مساله تقابل سنت و مدرنیسم و بازاندیشی دیدگاه سنتی به اسلام است.» همین جمله برای فهمیدن محتوای التقاطی کتاب و تلاش جریان لیبرال داخلی برای جلوگیری از

- بیشتر
بریده‌هایی از کتاب
مشاهده همه (۴)
روح قرآن - که تکیه بر عدالت اجتماعی-اقتصادی و مساوات‌طلبی انسانی دارد - از همان سوره‌های نخست کاملاً آشکار است. هدف همهٔ قوانین قرآن در حوزهٔ زندگی خصوصی و عمومی و حتی «ارکان پنج‌گانهٔ» اسلام که برای رسیدن به تعالی دینی باید از آنها پیروی کرد، عدالت اجتماعی و ایجاد جامعه‌ای مساوات‌طلب است. اصرار بر اجرای قوانین قرآن صرفاً بر مبنای الفاظ و بستن چشم‌ها بر تغییرات اجتماعی‌ای که رخ داده‌اند و به‌شکلی ملموس در برابر چشم‌های ما قرار دارند در حکم شکست اهداف و مقاصد اخلاقی-اجتماعی قرآن است.
فاطمه
برای ایجاد تحولات فرهنگی-اجتماعی هیچ راه میانبری وجود ندارد و راه اصلاحگری تنها از راه اصلاح نظام آموزش می‌گذرد
Mina
اگر در جهان هنرمندی وجود داشت که می‌توانست حالات ناب اخلاقی را به تصویر بکشد، تصویر پیامبر جالب‌ترین، جذاب‌ترین و قابل‌توجه‌ترین آنها می‌بود.
امیر علی
این کتاب عیناً پاسخ خدا از طریق ذهن محمد (عاملی که راست‌کیشی اسلامی به‌شدت دست‌کم گرفته) به وضعیتی تاریخی (عاملی که راست‌کیشی اسلامی در فهم واقعی قرآن بسیار محدود کرده) است.
امیر علی

حجم

۲۳۷٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۱۶ صفحه

حجم

۲۳۷٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۱۶ صفحه

قیمت:
۶۵,۰۰۰
تومان