دانلود و خرید کتاب حماسه گیلگمش ن‌. ک‌. س‍ان‍درز ترجمه محمداسماعیل فلزی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
کتاب حماسه گیلگمش اثر ن‌. ک‌. س‍ان‍درز

کتاب حماسه گیلگمش

معرفی کتاب حماسه گیلگمش

حماسه «گیلگمش» را اولین موفقیتِ ادبیِ نوع بشر نامیده‌اند که تاریخِ نگاشته‌ شدن آن به هزاره‌ی دومِ پیش از میلاد مسیح برمی‌گردد. نویسندهٔ اصلی این اثر، ناشناخته است و ن.ک.ساندرز، متن آن را از زبان‌های باستانی به انگلیسی ترجمه کرده است. گیلگمش، فرمانروای اوروک پهلوانی جابر و زورگو بود که دو جنبهٔ زمینی و خدایی داشت؛ جنبهٔ خدایی وجودش از مادر و جنبهٔ زمینی وجودش از روحانی کولاب ناشی می‌شد. مردم از رفتار او نزد خدایان شکایت کردند و آنو به الههٔ ارورو فرمان داد تا مردی بیافریند که حریف و هماورد او باشد. بدین‌گونه انکیدو خلق شد؛ مردی وحشی که با وحوش می‌زیست. گیلگمش به کمک شکارچی او را اهلی کرد و پس از نبردی کوتاه با او دوست شد. سپس با هم به جست‌وجوی هومبیا (نگهبان جنگل) رفتند و او را کشتند. در بازگشت به اوروک، ایشتار، عاشق گیل‌گمش شد؛ اما گیل‌گمش به او پاسخ منفی داد و... . این کتاب برگردانِ شعری حماسی است که به گفتهٔ احمد شاملو، گذارِ قهرمانِ داستان را از خرافاتِ مطلق به واقعیاتِ نسبی‌تر روایت می‌کند. گیلگمش، قهرمان اصلی داستان، ماجراجویانه به پایان دنیا سفر می‌کند و در پی یافتن اسرار جاودانگی است. انکیدو هم، که ابتدا دشمنِ گیلگمش و بعدها دوستِ او شد، نخستین دورهٔ زندگی انسان را یادآوری می‌کند که میانِ جانورانِ دیگر در طبیعت زندگی می‌کرده و بعدها، روی‌آوردن او به زندگی شهری، نشان‌گر کوچ انسان‌ها از قبیله‌نشینی به واحدهای شهری است. کامل‌ترین متن موجود از «حماسهٔ گیلگمش»، به زبان‌های کهنِ تمدن‌های باستان و روی الواحی از خشت پخته نگاشته شده که در ویرانه‌های معبد نَبو در نینوا به‌دست‌ آمده است. ۱۲ لوح، تمامِ حماسه‌ی گیل‌گمش را در خود جای داده است.

نظرات کاربران

tifo
۱۳۹۹/۰۳/۱۹

«زندگی جاوید بهره ی آدمی نیست. مرگ وحشت آور است، غایت هر زندگی! آیا خانه را برای ابد میسازیم؟ پیمان را برای همیشه مهر می کنیم؟ برادران میراث را به جاوید تقسیم میکنند؟ آدمی همیشه از نشاط تولید برخوردار است؟

- بیشتر
pejmannavi
۱۳۹۸/۰۳/۱۱

کهن ترین حماسه مکتوب بشر. در نهایت لطافت و سادگی. روایتی از جستجوی همیشگی بشر برای رسیدن به آرزوی جاودانگی. اگر قرار باشه فقط یک حماسه بخونید گیلگمش رو انتخاب کنید. البته من با ترجمه دکتر منشی زاده خوندم که

- بیشتر
Sh
۱۴۰۱/۱۰/۰۶

متاسفانه در گذاشتن نمونه‌ کتاب‌ها دقت کافی به عمل نمیاد، نمونه‌اش همین کتاب نمونه به جای اینکه از متن اصلی کتاب باشه که بشه ترجمه رو سنجید، از پیشگفتار و یادداشت‌های کتاب انتخاب شده! خوب این اطلاعات بعد از اینکه تصمیم گرفتیم

- بیشتر
Raphael
۱۴۰۰/۱۲/۱۱

اگه کتاب تاریخی دوست دارین ، پس چرا نباید اینو بخونید؟!😉😉

m.yoosef
۱۴۰۰/۱۱/۰۸

کهن‌ترین اثر مکتوب ادبی بشر را حداقل یک بار بخوانید یا نگاهی به آن بیندازید.

Mohammad
۱۴۰۱/۰۷/۲۳

از برنامه ی طاقچه بسیار ممنونم که چنین امکاناتی را در قالب یک اپلیکیشن گرد آورده است

Mojtaba A. Neshelli
۱۴۰۱/۰۲/۰۲

حماسه گیلگمش بسیار جذاب و خواندنی هست. میتونم بگم داستان نه تنها خسته کننده نیست بلکه آدم آرزو میکرد ای کاش حوادث و توصیفات بیشتر بسط داده می‌شدند. متن داستان، کوتاه هست و بخش زیادی از کتاب درباره چگونگی پیدا

- بیشتر
Zarrin.V
۱۴۰۲/۱۲/۲۶

اسطوره ای از تمدن بین النهرین هزاران سال پیش و هنوز دوست داشتنی هست

up
۱۴۰۲/۰۲/۱۴

جالب بود خوبه که قدیمی ترین حماسه رو مطالعه کرده باشیم، کوتاه بود نسبتا و ذکر شخصیتی که سرگذشتی شبیه به حضرت نوح نبی(علیه السلام) داشت هم جالب بود برام

بریده‌هایی از کتاب
مشاهده همه (۴۰)
من از شکست در میدان نبرد واهمه داشتم، اما کسی که در نبرد جان می‌سپارد، نیکبخت است. چون من می‌بایست در شرمساری بمیرم.
پیمان
نماد زندگی تنها سنجاقک ماده‌ای است که تخم می‌پراکند و نظاره‌گر خورشید پرشکوه است. از روزگاران کهن تاکنون زندگی، جاوید نبوده است. ببین، خفتگان و مردگان چه‌سان به یک‌دیگر می‌مانند. خفتگان چون مردگانِ نقاب بر چهره‌اند. وقتی تقدیر به انجام می‌رسد، چه فرقی است بین خداوندگار و بنده؟
Farbod
اموالت را به دور افکن، زندگی را حفظ کن. اموال جهان را پدیدهٔ تحقیر بنگر و روح خود را زنده نگاهدار. به تو می‌گویم، خانه‌ات را از هم بگسل و قایقی بنا کن. ابعاد کشتی که تو باید بسازی این است بگذار دکل اصلی آن برابر درازای آن باشد. سقف عرشه را چون طاقی که مغاکی عمیق را دربر می‌گیرد بساز. سپس نطفه تمام آفریدگان زنده را با خویش به درون کشتی ببر.»
Hanieh Sadat Shobeiri
او گفت: «گیل‌گمش این‌سان شتابناک به کجا می‌روی؟ تو هیچ‌گاه آن زندگی را که در جست‌وجویش هستی نخواهی یافت، وقتی خدایان انسان را آفریدند، مرگ را قسمت او قرار دادند، اما زندگی را برای خود نگاه داشتند. لیکن تو گیل‌گمش، اندرون خود را از طعام نیکو آکنده ساز، شب و روز، روز و شب در پایکوبی باش، شادمانی و جشن و طرب را پیشه کن. پوشاک نو به تن کن. در آب تن را بشوی، به کودک خردسالی که دست‌هایت را گرفته است مهر بورز و همسرت را در آغوش خویش شادمان ساز. چون این نیز قسمت انسان است.»
مهراد حسن پور
به تو می‌گویم، خانه‌ات را از هم بگسل و قایقی بنا کن. ابعاد کشتی که تو باید بسازی این است بگذار دکل اصلی آن برابر درازای آن باشد. سقف عرشه را چون طاقی که مغاکی عمیق را دربر می‌گیرد بساز. سپس نطفه تمام آفریدگان زنده را با خویش به درون کشتی ببر.»
ar_man
گیل‌گمش پادشاه، با سایر انسان‌ها فرقی ندارد. تنها پس از بازگشت مار به آبگیر است که او به پوچی تلاش‌هایش برای رسیدن به چیزی که قادر به حفظ آن نیست، پی می‌برد. چنان‌که سیدوری گفته بود: «جست‌وجوی باد.» جست‌وجو به پایان می‌رسد و کاری جز بازگشت به خانه نمی‌ماند.
Hanieh Sadat Shobeiri
گیل‌گمش پس از سرگردانی در بیابان و زندگی چون یک شکارچی فقیر و پوشیدن پوست جانوران به گذرگاه‌هایی در کوهستان می‌رسد و در آن‌جا با شیرهایی روبه‌رو می‌شود که زیر نور ماه به بازی مشغولند و آن‌ها را می‌کشد. این بخش داستان که عمداً آورده شده، احتمالاً اهمیتی داشته است که امروزه ما آن را درک نمی‌کنیم. چون در بسیاری از مُهرها تصویری را که عموماً گمان می‌رود گیل‌گمش باشد در نبرد با شیرها می‌بینیم.
Hanieh Sadat Shobeiri
«آسمان و زمین که در آغاز به هم پیوسته بودند، جدا می‌شوند و سپس آفرینش انسان انجام می‌گیرد. بعد، اَن خدای آسمان، آسمان را می‌برد و ان‌لیل خدای هوا، زمین را.
Hanieh Sadat Shobeiri
در دسامبر ۱۸۷۲ طی بازدیدی از جامعهٔ تازه تأسیس‌یافتهٔ «باستان‌شناسی عهد عتیق» جورج اسمیت اعلام کرد: «کمی پیش، من در میان لوحه‌های آشوری موجود در موزهٔ بریتانیا، شرحی از توفان نوح را کشف کردم.»
Hanieh Sadat Shobeiri
وقتی لیارد شروع به حفاری در نینوا کرد امیدوار به یافتن معدودی از نسخ بود، اما درواقع کتابخانه‌ای مدفون‌شده و ادبیاتی گمشده را کشف کرد که بسیار بیش از انتظارش بود.
Hanieh Sadat Shobeiri

حجم

۲۳۱٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۱۷۰ صفحه

حجم

۲۳۱٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۱۷۰ صفحه

قیمت:
۸,۰۰۰
تومان